Rav er danskernes guld og kan findes rundt omkring på de danske kyster. Det røde guld tiltrækker også mange turister, hvor specielt tyskerne er vilde med at gå på jagt i vores sandbeklædte skattekister. Rav er dog noget så simpelt som hærdet harpiks fra træerne, som har ligget i havet i millioner af år. På sol-øen Bornholm er der funder rav, der kan dateres 170 millioner år tilbage! Det er dog ingenting i forhold til rav, som er fundet, der kan dateres op mod en kvart milliard år tilbage. Gennem historien er dette blod fra træerne blevet brugt som valuta og udsmykning specielt af vores vikinger.
Du finder dette ædle naturmineral ved alle de danske kyster, men specielt vestkysten er ideel for rav jægerne i vinterhalvåret. Hvis der har været blæsevejr eller storm, kan ravet have vristet sig fri og strømmet i land sammen med tang og skaller. Dette skyldes, at rav vejer mindre end sten, og derfor kan det følges med tang, skaller og smågrus op på stranden. Det kan dog være en smule køligt at hoppe i sine smarte badesko eller nye H2O sandaler i kulden i vinterhalvåret.
Da rav har en gullig og orange farve, falder det ofte i et med sine omgivelser. Du kan dog genkende ravet ved at slå det forsigtigt imod dine tænder, da rav har en mere hul lyd end sten og skaller. De inkarnerede samlere af rav kan også erhverve sig en ravlygte, som udgiver et UV-lys, som gør det lettere at spotte det gullige og orange guld.
At finde rav kræver tålmodighed og ofte nogle lange gåture langs de flotte danske kyster, men kan være en hyggelig beskæftigelse for familie og venner. Så hop i dine badesko eller H2O sandaler med familie og venner, og kom i gang med at søge efter millioner af år gammelt forarbejdet harpiks, som vi er kendte for i hele verden. Turen kan også rundes af med en tur i bølgerne, solbadning på stranden eller blot være et krydderi til turen på stranden.